De voordelen van Mobeazy: maatschappelijk verantwoord ondernemen

Body

Deelmobiliteit heeft veel verschillende voordelen, een van de belangrijkste vinden wij dat het maatschappelijk verantwoord is. In 2021 is maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijker dan ooit. Bedrijven gaan steeds meer nadenken over hoe zij hun steentje bij kunnen dragen aan een beter milieu en daar kan Mobeazy bij helpen. Met deelmobiliteit beperken we namelijk de carbon footprint, daarnaast stellen we ook elektrische voertuigen ter beschikking om schone mobiliteit aan te bieden.

Mobeazy kan onderneming helpen om de CO2-voetafdruk te verkleinen

CO2 voetafdruk verkleinen

De carbon footprint, ook wel de CO2-voetafdruk genoemd is een berekening die laat zien hoeveel CO2 een bedrijf jaarlijks uitstoot. Voor iedereen is het van belang om deze voetafdruk te verkleinen, hier kan Mobeazy bij helpen. Door brandstof verbruik onder medewerkers of bewoners te verminderen verbeter je de CO2-voetafdruk al een stuk meer. Bedrijven moeten medewerkers stimuleren om zich op een duurzame manier te verplaatsen zoals met de fiets of het openbaar vervoer. Als bedrijven gebruik maken van deelmobiliteit kunnen medewerkers alsnog gebruik maken van een auto, maar hoeft dit niet meer dagelijks. Medewerkers kunnen dan een auto meenemen wanneer ze deze echt nodig hebben, dit voorkomt ook dat auto’s hele dagen stil staan en niet worden gebruikt.

Elektrische deelauto's

Mobeazy biedt naast benzine auto’s ook elektrische voertuigen aan. Elektrisch rijden is stukken beter voor het milieu omdat deze auto’s geen schadelijke stoffen uitstoten. Elektrische auto’s produceren namelijk geen stikstofoxiden en fijnstof. Ook stoten ze geen CO2 uit tijdens de productie en het rijden. Mobeazy biedt twee verschillende elektrische voertuigen aan:

» De MINI Electric. In deze auto is elektrisch rijden een echt feestje, met deze auto combineer je het legendarische go-kart gevoel met premium kwaliteit en de voordelen van elektrisch rijden. De MINI Electric heeft een actieradius van tot wel 235 kilometer, perfect dus voor in de stad.
» De BMW i3. De BMW i3 is dé duurzaamste elektrische auto. De auto is 100% elektrisch, heeft 0% uitstoot en is gebouwd met 100% windenergie. De BMW i3 is ideaal als deelauto en heeft een actieradius tot wel 300 kilometer.

Duurzaamheid bij de BMW Group

De Mobeazy auto’s worden geleverd door de BMW Group, de duurzaamste autofabrikant ter wereld. De BMW Group gaat de toekomst in met een gloednieuwe strategie dat duurzaamheid naar een nieuw niveau tilt. Het doel is klimaatneutrale en emissievrije mobiliteit. De BMW Group legt stap voor stap de weg af naar een duurzame toekomst.

Interesse in deelmobiliteit?

Ook interesse gekregen in deelmobiliteit na het lezen van dit artikel? Bekijk dan de onderstaande pagina voor meer informatie of neem contact op met een van onze collega's!