Zo werkt het

Hoe werkt Mobeazy?

We houden het bij Mobeazy graag simpel. Jij wil mobiliteit en vrijheid wanneer jij dat wil. Op afroep, natuurlijk. Hoe dat werkt? Het zijn drie simpele stappen: je downloadt de app, meldt je aan en je stapt in. Downloaden, aanmelden, instappen. Zo simpel? Zo simpel! Weten of Mobeazy bij jou mogelijk is, bekijk dan onze uitleg pagina.

Download de Mobeazy app rechts

Alles geregeld via één handige app

Om van de carsharing van Mobeazy gebruikt te maken bepalen wij met elkaar of we een goede match zijn. Daarna download je gewoon de app. Dat doe je in de App Store of bij Google Play.

Mobeazy Meld je aan

Meld je aan bij Mobeazy

Ook dit gaat gewoon via de app. Nadat je je gegevens hebt ingevuld checken we je rijbewijs. Betalen gaat via iDeal: makkelijk en vertrouwd.

Mobeazy app - uitleg video's

In de deze korte uitleg video's vertellen wij je precies hoe de belangrijkste functies werken in de Mobeazy app. 

Mobeazy kosten en tarieven

Bij Mobeazy hebben we een hekel aan onnodig betalen. En dat doe jij dus ook niet! Geen abonnementen, geen inschrijfgeld, geen borg. Je betaalt voor gebruik, en verder nergens voor. Punt.

Mobeazy app reserveren voor 1 uur

1 UUR

  • Prijs is inclusief brandstof en verzekering
  • Minimaal 1 uur, reserveren in stappen van 15 minuten
  • Op het uurtarief is geen toeslag voor meer-kilometers van toepassing

 

€ 9,60,-

(excl. BTW)
Mobeazy app reserveren voor 24 uur

24 UUR

  • Prijs is inclusief brandstof en verzekering
  • Het dagtarief bestaat uit totaal 24 uur
  • Boven 250 kilometers geldt een toeslag van EUR 0,25 per kilometer

 

€ 75,-

(excl. BTW)
Mobeazy app reserveren voor een weekend

één weekend

  • Prijs is inclusief brandstof en verzekering
  • Starttijd vrijdag 17:30 uur, eindtijd maandag 8:30 uur
  • Boven 250 kilometers geldt een toeslag van EUR 0,25 per kilometer

 

€ 125,-

(excl. BTW)

Een paar simpele spelregels

Uiteraard zijn er wel een paar spelregels. Zo blijft het leuk voor jou en voor de andere Mobeazy gebruikers.

Boetes

Als je je aan de spelregels houdt, hoeven wij geen extra kosten te maken. En jij dus ook niet!

Auto inleveren - het belangrijkst is dat je de auto op tijd terug brengt, want de auto kan na jou door iemand anders gereserveerd zijn. Loop je vertraging op? Probeer dan eerst je reservering te verlengen in de app. Als dat niet lukt bel je met onze servicedesk op 088-5251990 zodat we samen op zoek kunnen naar een oplossing.  € 50 +€ 25 / uur 

Roken – dat doen we niet in Mobeazy auto's. Constateren we dat je dat wel hebt gedaan?

€ 250

Afsluiten – als je de auto niet correct afsluit

€ 25

Terugzetten - auto op de verkeerde plek waardoor een ander moet zoeken?

€ 25

Administratiekosten – als we boetes moeten doorberekenen

€ 8,50

Schoonmaak - als je de auto niet schoon terugzet. Als je er echt een zooitje van maakt, kan dit bedrag oplopen

€ 50

Afslepen - als de auto wordt afgesleept brengen we administratiekosten in rekening. De kosten voor het afslepen komen hier bovenop!

€ 50 + kosten afslepen
   
Tanken

Je verbruik zit inbegrepen bij de prijs die je betaalt voor het gebruik van de Mobeazy. Maar dat betekent niet dat je nooit hoeft te laden of tanken natuurlijk. In de Mobeazy vind je een tankpas waarmee je de auto kan aftanken of opladen. Als de auto minder dan 25% brandstof over heeft dien je zelf te tanken. Elektrische auto's zet je terug aan de laadpaal als je er klaar mee bent. Is de auto minder dan 25% vol als je hem terugzet dan is dat niet fijn voor de volgende gebruiker. Boete: €25.

Tarieven voor reserveren

Je kunt zelf je auto reserveren in de Mobeazy app. De gebruikstarieven die je daar ziet zijn all-in prijzen. Er komen dus geen extra kosten bij, tenzij je je niet aan de spelregels houdt.

Betaling

Je betaalt altijd op het moment dat je de de auto reserveert. Mocht je iets wijzigen of je reservering afzeggen dan wordt dit verrekend of het bedrag wordt teruggeboekt. Voor grote zakelijke klanten kunnen we natuurlijk praten over facturatie achteraf.

Schade en eigen risico

Als je de auto opent en start krijg je de vraag of de auto schadevrij is. Controleer dit altijd goed! Als er schade is ontstaan voor jouw reservering, hoef jij hier uiteraard niet voor op te draaien, mits je dit op tijd meldt. Mocht er schade ontstaan tijdens jouw reservering dan geldt er een eigen risico van €500. Uiteraard betaal je die alleen als jij schuldig bent aan die schade, niet als iemand anders daarvoor aansprakelijk gesteld kan worden.

Lidmaatschap

Na je registratie via de Mobeazy app nemen wij jouw aanvraag in behandeling. Je dient uiteraard in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Als de aanvraag akkoord is ontvang je een username en wachtwoord. Daarmee kun je direct auto's reserveren via de app.

3 EENVOUDIGE STAPPEN